ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σχολ.Ετους 2023-24 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Κατά τη διάρκεια του σεισμού

  • Διατήρησε την ψυχραιμία σου.
  • Ακολούθησε τις οδηγίες του εκπαιδευτικού.
  • Καλύψου αμέσως κάτω από το θρανίο σου κρατώντας με το χέρι σου το πόδι του, εάν την ώρα του σεισμού βρίσκεσαι μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας
  • Προφυλάξου κατάλληλα ανάλογα με τη θέση που βρίσκεσαι την ώρα του σεισμού (π.χ. διάδρομο, τουαλέτα), σύμφωνα με την οδηγία: «Μένω στο χώρο που βρίσκομαι, Σκύβω, Καλύπτομαι, Κρατιέμαι», εάν δεν βρίσκεσαι σε αίθουσα διδασκαλίας. Εάν δηλαδή στο χώρο που βρίσκεσαι δεν υπάρχει γερό, ξύλινο τραπέζι ή γραφείο για να καλυφθείς, γονάτισε στο μέσον του χώρου που βρίσκεσαι (εάν αυτό είναι δυνατόν) μακριά από επικινδυνότητες και κάλυψε το κεφάλι και τον αυχένα με τα χέρια σου.
  • Παράμεινε προφυλαγμένος για όσα δευτερόλεπτα διαρκεί ο σεισμός.
  • Παράμεινε στον αύλειο χώρο, μακριά από τις όψεις του κτιρίου ή άλλα επικίνδυνα σημεία, εάν βρίσκεσαι στο προαύλιο κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

       Μετά το τέλος του σεισμού

  • Προετοιμάσου για την εκκένωση της αίθουσας σύμφωνα με τις οδηγίες του εκπαιδευτικού και όσα προβλέπονται στις ασκήσεις ετοιμότητας που συμμετείχες.
  • Εκκένωσε την αίθουσά σου και το σχολικό κτίριο σύντομα και με τάξη, όταν δοθεί η σχετική οδηγία, σύμφωνα με το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου σου, χωρίς να τρέχεις.
  • Παράμεινε μαζί με το τμήμα σου στο προαύλιο και βοήθησε τον εκπαιδευτικό να πάρει παρουσίες. Σε περίπτωση που ανακοινωθεί απόφαση διακοπής της λειτουργίας του Σχολείου θα παραμείνεις στο χώρο καταφυγής έως ότου να έρθουν οι γονείς ή ο κηδεμόνας σου να σε παραλάβει.
  • Εάν βρεθείς μόνος σου εντός του σχολικού κτιρίου π.χ. διάδρομο, τουαλέτα (εκτός αίθουσας διδασκαλίας), και δεν υπάρχει γερό, ξύλινο τραπέζι ή γραφείο για να καλυφθείς, γονάτισε στο μέσον του χώρου που βρίσκεσαι (εάν αυτό είναι δυνατόν) μακριά από επικινδυνότητες και κάλυψε το κεφάλι και τον αυχένα με τα χέρια σου την ώρα του σεισμού. Μετά το πέρας της σεισμικής δόνησης εκκένωσε το σχολικό κτίριο σύμφωνα με το Σχέδιο του Σχολείου, δηλαδή κατευθύνσου στο προαύλιο του Σχολείου ώστε να βρεις το τμήμα σου.
  • Εάν κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του κτιρίου εκδηλωθεί νέα σεισμική δόνηση, προφυλάξου κατάλληλα ανάλογα με τη θέση που βρίσκεσαι (αίθουσα, κλιμακοστάσιο, διάδρομο κ.α.), σύμφωνα με την οδηγία: «Μένω στο χώρο που βρίσκομαι, Σκύβω, Καλύπτομαι, Κρατιέμαι». Μετά το πέρας του σεισμού αυτού συνέχισε κανονικά την εκκένωση του σχολικού κτιρίου.
  • Ακολούθησε τις οδηγίες των εκπαιδευτικών σου και μην πλησιάζεις επικίνδυνα σημεία (προσόψεις του κτιρίου, στύλους κ.λπ.).
  • Γνώριζε ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή της λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές πρέπει να παραληφθούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους από τους προκαθορισμένους στο Σχολικό Σχέδιο χώρους καταφυγής.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 από τον  Ο.Α.Σ.Π

EΝΤΥΠΑ

Εντυπο αίτησης  εδώ

Εντυπο υπεύθυνης δήλωσης εδώ

Εντυπο υπεύθυνης δήλωσης εγγραφής εδώ

Κτίριο Σχολείου

Το ΕΠΑ.Λ Κρεστένων ιδρύθηκε το ...και αρχικά λειτουργούσε σε συγκρότημα λυομένων αιθουσών σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Κρέστενας. Το ... μετεγκαταστάθηκε σε νέο κτίριο που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο. Το νέο κτίριο επιφάνειας ... διαθέτει 5 αίθουσες διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων  10 αίθουσες εργαστηρίων , μία αίθουσα εκδηλώσεων  καθώς και βοηθητικούς χώρους .Στο κτίριο επίσης στεγάζεται το κυλικείο του σχολείου.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2021 -2022

Την σχολική χρονιά 2022-2023  συμμετείχαμε στο πρόγραμμα "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ.-ΝΟΗΣΙΣ" με την κατασκευή εργαλειομηχανής τύπου Router CNC. Oι μηχανές CNC (Computer Numerically Controlled) είναι μηχανές που ελέγχονται και καθοδηγούνται εξ'ολοκλήρου απο Υπολογιστή. Ετσι έχουμε την δυνατότητα κατασκεύης σύνθετων αντικειμένων με μεγάλη ακρίβεια χωρίς την παρέμβαση οποιοδήποτε τεχνίτη.

Η μηχανή τοποθετήθηκε στο εργαστήριο της Μηχανολογίας για την εκπαίδευση των μαθητών.

ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2018 -2019

Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη χρονιά στό Πρόγραμμα "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ.-ΝΟΗΣΙΣ" προτείνοντας και υλοποιώντας το Σχέδιο Δράσις "Οδική Ασφάλεια - Τροχαία Ατυχήματα.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να μυήσει τούς μαθητές στούς βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής. Επίσης να αποκτήσουν οι μαθητές την πλήρη επίγνωση των συνεπειών ενός τροχαίου ατυχήματος ώστε στο μέλλον να μην έχουμε  θύματα απο αυτήν την μάστιγα η οποία τείνει να αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας.

Φωτογραφίες

421

 

ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2019-2020

Τη Σχολική χρονιά που πέρασε (2019-2020) συμμετείχαμε στο πρόγραμμα του NOESIS με το έργο με γενικό τίτλο:’’ΣΧΕΔΙΑΣΗ –ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΟΠΟΤΡΟΥ’’.
Στο πλαίσιο του προγράμματός μας, προσεγγίσαμε εκτός των άλλων θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  ψάχνοντας για λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης.

Σαν εφαρμογή κατασκευάσαμε έναν ηλιακό συλλέκτη και πιο συγκεκριμένα ένα παραβολικό ηλιακό κάτοπτρο ,στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή stirling για την παραγωγή ενέργειας.

Η μηχανή stirling είναι μια  θερμική μηχανή εξωτερικής καύσης που λειτουργεί με συγκεκριμένη ποσότητα αέρα που κυκλοφορεί μέσα σε μια κλειστή διαδρομή .
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η χρήση της μηχανής stirling στην συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμικής ενέργειας και κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Ήλιος , βιομάζας) Λόγω της
δυνατότητας που έχουν οι μηχανές stirling να λειτουργούν με μεγάλη ποικιλία από πηγές  και σε διαφορετικές θερμοκρασίες τις καθιστά κατάλληλες για την χρήση του με ηλιακή ενέργεια. Μ εαυτόν τον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των Α.Π.Ε

Φωτογραφίες

Εrasmus

 

Σχολικό Ετος 2023-2024
 
 Πρακτικό επιλογής ταξιδιωτικού γραφείου για πρόγραμμα Erasmus
 
 
 
 
 

ΕΠΑΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ                                                                          

Κρέστενα, …/…/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Επάλ Κρεστένων διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Γερμανία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με κωδ. 2023-1-EL01-KA122-VET-000117611 και τίτλο «Βελτίωση των γνώσεων και των προσόντων των μαθητών μέσω πρακτικής άσκησης για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον». Το σχέδιο θα έχει διάρκεια 14 ημερών, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί σε 15 άτομα και έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί από 12/11/2023 - 25/11/2023.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASMUS+ θα καλύψει τις δαπάνες των αεροπορικών εισιτηρίων, του ξενοδοχείου, της ημιδιατροφής, της εκπαίδευσης και των εσωτερικών μετακινήσεων.

Υποβολή αιτήσεων έως ……./……/………...

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο της Διευθύντριας.

Με τιμή,

Η Διευθύντρια

 
Σχολικό Ετος 2022-2023
 

 
To διάστημα απο 22/4/2023 εως 07/05/2023 υλοποιήθηκε απο το σχολείο μας το  πρόγραμμα Erasmusμε κωδ. 2021-1-EL01-KA122-VET-000017843 και τίτλο “ Κατάρτιση στην περιβαλλοντική προστασία και ασφάλεια ”
Στα πλαίσια του προγράμματος  δεκαεπτά (17) μαθητές των ειδικοτήτων Μηχανολόγων  και Ηλεκτρολόγων επισκέφθηκαν την πόλη του Βερολίνου πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις . Τούς μαθητές συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου Ε.Σκάζα και ο εκπαιδευτικός Ξ.Σκορδαλής .
Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καταρτίσθηκε απο τον φορέα UVE με θέμα την περιβαλλοντική προστασία και ασφάλεια.Επίσης επισκέφθηκαν σύγχρονες μονάδες τεχνικών προστασίας περιβάλλοντος .
Παράλληλα επισκέφθηκαν μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Βερολίνου και καθώς και τις πόλεις Πότσνταμ και Δρέσδη.
 
 
 Εικ.1 Απονομή Βεβαιώσεων κατάρτισης
 
 
Εικ.2 Επίσκεψη στο Πότσνταμ                                 

 

 

 

Εικ.3 Επίσκεψη στην Πολυτεχνική Σχολή του Βερολίνου

 

Εικ.4 Στα γραφεία της UVE

 

Eικ.5 Επίσκεψη στο Πότσνταμ

Εικ.6 Εκπαίδευση στα γραφεία της UVE

Για περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

1)https://drive.google.com/file/d/1gY5rDxhpFsQ399QmR6-1ZTTy3jyV9Zc7/view?usp=drive_web

2)https://drive.google.com/file/d/1UOCRSxgFiMWGw1RDOzZPY6mg3ZUGp8zr/view?usp=drive_web

3)https://drive.google.com/file/d/1c9yP6CHm2JtmJ_iqriYaspZo9kejZViL/view?usp=drive_web

 

 

ΕΠΑΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ                                    ΚΡΕΣΤΕΝΑ, 09/01/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΠΑΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Γερμανία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με κωδ. 2021-1-EL01-KA122-VET-000017843και τίτλο “ Κατάρτιση στην περιβαλλοντική προστασία και ασφάλεια ”. Το σχέδιο θα έχει συνολική διάρκεια 16 ημερών, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί σε 22 άτομα και έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί από 22/04/2023 - 07/05/2023.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASMUS+ θα καλύψει τις δαπάνες των αεροπορικών εισιτηρίων, του ξενοδοχείου, της ημιδιατροφής, της εκπαίδευσης και των εσωτερικών μετακινήσεων.

Υποβολή αιτήσεων έως 20/01/2023

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο της Διευθύντριας.

Με τιμή,

Η Διευθύντρια

                                                ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΖΑ

 
Τον Νοέμβριο 2023 υλοποιηθηκε απο το Σχολείο μας, μετά απο συνεχείς αναβολές λόγω κορονοιού, το Ευρωπαικό πρόγραμμα  ΕRASMUS με κωδικό KA102-062259 και με τίτλο :"Eκπαίδευση στην  Διαχείριση Αστικών Απορριμάτων" για τό Σχολ.Ετος 2021-2022.
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη   στο Βερολίνο για 16 ημέρες και εκπαίδευση απο τον φορέα UVE στην διαχείριση αστικών απορριμάτων.
 Κατά την διαμονή μας στο Βερολίνο είχαμε την ευκαιρεία να δούμε απο κοντά σύγχρονες μονάδες  επεξεργασίας αστικών απορριμάτων και να επισκεφθούμε μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης. Επίσης εξοικειωθήκαμε με  τον τρόπο ζωής  και την καθημερινότητα των κατοίκων μιας σύγχρονης Ευρωπαικής  μεγαλούπολης χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επισκεπτόμενοι  εστιατόρια , εμπορικά κέντρα , κέντρα διασκέδασης κ.λ.π
Πραγματοιποιήθηκαν επίσης δύο επισκέψεις εκτός Βερολίνου στις ιστορικές πόλεις της Λειψίας και του Πότσνταμ.
 
Την ομάδα των μαθητών συνόδευσαν οι καθηγητές Α. Δρόσος και Β.Κουτρουμπάνου.
 
 

photo6 

Φωτ.1 Εκπαίδευση στα γραφεία του Φορέα

 

 

photo2 

Φωτ.2 Απονομή Βεβαιώσεων Φοίτησης

 

photo8 

Φωτ.3 Επίσκεψη στο Πότσνταμ

 photo5 

Φωτ.4 Επίσκεψη στο μνημείο των Εθνών στήν Λειψία

 

photo9

Φωτ.5 Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Μουσείο του Βερολίνου

 

 

Σχολικό Ετος  2021-22

Το  ΕΠΑΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ κατά το σχολικό έτος 2021-22 υλοποίησε το  Ευρωπαϊκό Προγραμμα  ERASMUS  με κωδικό 2021-1-EL01-KA102-077727   , και θέμα «"Eκπαίδευση στην Ανάπτυξη Σρατηγικών Μάρκετινγκ της Προσωπικής  Επαγγελματικής Εικόνας (Personal Branding)"» .

Στην πρώτη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο στην οποία συμμετείχαν η Διευθύντρια του Σχολείου Ε.ΣΚΑΖΑ και ο εκπαιδευτικός Α.ΚΑΨΗΣ.Οι μαθητές επιμορφώθηκαν πάνω σε σύγχρονες τεχνικές Μάρκετινγκ καθώς και της ανάπτυξης του επαγγελματικού προφίλ τους .Οι επιμορφώσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

IMG-0b653722e4cdf98bdecbcddf8a22581d-V

 

 

IMG-b04e6e64bfe194ad0d6604a8a87f6849-V

 

Η δεύτερη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε στις πόλεις Μιλάνο και Ρώμη της Ιταλίας όπου οι μαθητές πέραν της περεταίρω εμβάνθυσης στα θέματα του Μάρκετινγκ και της βελτίωσης της επαγγελματικής τους εικόνας , είχαν την ευκαιρεία να γνωρίσουν τον πολιτισμό καί τον τρόπο ζωής των παραπάνω πόλεων. Την οργάνωση της επιμόρφωσης ανέλαβε ο εκπαιδευτικός φορέας EUROPE FOR ALL .Τούς μαθητές συνόδευσαν η Διεθύντρια Ε.ΣΚΑΖΑ και η εκπαιδευτικός Μ.ΚΟΥΤΣΑΚΗ.

IMG-71cd7f905c96073ebb1816ef876c4b1d-V

 

IMG-99b597f31fc0df83e9f738d51d1495e8-V

 

 

Σχολικό Ετος 2020-2021

Εγκριση χρηματοδότησης σχεδίου Μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1  με κωδικό 2021-1-EL01-KA102-077727 και τίτλο : "Eκπαίδευση στην Ανάπτυξη Σρατηγικών Μάρκετινγκ της Προσωπικής  Επαγγελματικής Εικόνας (Personal Branding)"

H μέγιστη κοινοτική επιχορήγηση του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 94.788,00 Ευρώ.

 

 Σχολικό Ετος 2019-2020

Τό ΕΠΑΛ Κρεστένων επελέγη να συμμετέχει στο εγκεκριμένο Ευρωπαικό πρόγραμμα ΕRASMUS με κωδικό KA102-062259 και με τίτλο :"Eκπαίδευση στην  Διαχείριση Αστικών Απορριμάτων" για τό Σχολ.Ετος 2019-2020. Λόγω των απαγορεύσεων εξ'αιτίας της πανδημίας COVID-19 η υλοποίηση τού πρόγραμματος παρατείνεται στο Σχολ.Ετος 2020-2021.Στό εν λόγω πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρεία να εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με την παραμονή τους για διάστημα 18 ημερών στην Γερμανία.Κατά την παρομονή τους εκεί θα επισκεφτούν μεγάλες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιφέρεια του Βερολίνου αποκομίζοντας έτσι πλούσια εμπειρία και γνώση στην επίλυση ενός απο τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας , που είναι η διαχείριση των αστικών στερεών απορριμάτων.

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

                ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
                                   ΕΠΑΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ


Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι απαραίτητη η τήρηση των παρακάτω  κανόνων, σύμφωνα και με τις ισχύουσες διατάξεις:


1. Η πρωινή συγκέντρωση γίνεται στις 08:30 και είναι υποχρεωτική για όλους .Κατά την διάρκειά της δεν επιτρέπονται οι συνομιλίες , το κάπνισμα , ο καφές ,το φαγητό , η μετακίνηση , και ότι προσβάλλει την καλή εικόνα της και δεν επιτρέπει στους μαθητές την παρακολούθηση των ανακοινώσεων , πού προϋποθέτει έγκαιρη προσέλευση.

2. Η είσοδος όλων στην τάξη γίνεται ομαλά, χωρίς αργοπορία και χωρίς τρόφιμα και      αναψυκτικά.

3. Η καθαριότητα όλων των χώρων του σχολείου είναι ευθύνη όλων μας .

4. Δεν μετακινούμε αντικείμενα του σχολείου από τις αίθουσες χωρίς άδεια.

5. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ούτε η χρήση ή η εμφάνιση κινητού τηλεφώνου και συσκευών ήχου & εικόνας, σε όλους τους χώρους του σχολείου.

6. Μαθητής πού παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία ή δεν έχει την αρμόζουσα συμπεριφορά μέσα στην τάξη απομακρύνεται με απουσία και απασχολείται από την Διευθύντρια.

7. Οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία ή άλλα μέσα μεταφοράς , οι επισκέψεις και λοιπές εκδηλώσεις του σχολείου , αποτελούν μέρος της σχολικής διαδικασίας και διέπονται από τους ίδιους κανόνες. Η συμπεριφορά των μαθητών προβάλλει γενικά την δημόσια εικόνα του σχολείου.

8. Η απομάκρυνση των μαθητών από το σχολείο δεν επιτρέπεται παρά μόνον σε περίπτωση ασθενείας τους ή άλλου σοβαρού λόγου και πάντοτε συνοδεία των κηδεμόνων των.

9. Οι πόρτες του προαυλίου παραμένουν κλειστές καθ΄ όλη την διάρκεια του διδακτικού ωραρίου. Επίσης δεν επιτρέπεται ή χρήση οχημάτων κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

10. Η προστασία της δημόσιας περιουσίας είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και κάθε φθορά της ελέγχεται, ενώ η δαπάνη για την αποκατάστασή της βαρύνει αυτόν πού την προκάλεσε ή τον κηδεμόνα του εάν είναι ανήλικος .

11. Φαινόμενα βίας ή σχολικού εκφοβισμού θεωρούνται απαράδεκτα και δεν γίνονται ανεκτά.

12. Η επικοινωνία σχολείου -οικογένειας , υπό τις παρούσες συνθήκες πανδημίας COVID-19 , γίνεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Εν κατακλείδι , κάθε παρέκκλιση από την προσήκουσα διαγωγή ή οποία περιγράφεται στον παρόντα ''ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ'' του σχολείου, και κάθε παρέκκλιση από τον οφειλόμενο σεβασμό στους συμμαθητές /τριες , στους εκπαιδευτικούς και στην σχολική περιουσία , αντιμετωπίζεται με παιδαγωγικές ενέργειες ( όπως έκφραση συγνώμης , έμπρακτη μεταμέλεια, αποκατάσταση ζημιών , διαμεσολάβηση) ή με παιδαγωγικά μέτρα ( όπως : απουσία , ημερήσια ή διήμερη απομάκρυνση από τα μαθήματα)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ                                                 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                                                                                                    Ε.ΣΚΑΖΑ